Ett sant vårtecken

Körsbärsblommor i Kungsträdgården
När körsbärsträden blommar i Kungsträdgården vallfärdar Stockholmarna hit för att njuta, fota och fotas.

När körsbärsblommorna börjar blomma i Kungsträdgården då vet man våren är på gång. Stockholmarna och turisterna som är i stan vallfärdar hit för att titta, njuta och framförallt fotografera, både blommor och sig själva.

Körsbärsblomman har dessutom en egen dag, ”Körsbärsblommans dag” (sakura matsuri), som firas tillsammans med Japanska föreningen. Dagen brukar infalla i mitten av april, i år den 18 april. De har olika aktiviteter som visar olika uttryck för japansk kultur, mat och uppträdanden på scenen.

Programmet brukar publiceras på Japanska föreningen i Stockholms webbplats. Besök Japanska föreningen i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *