Oväder över Fårö och Sudersand

Packade ihop min tillfälliga arbetsplats, efter några hektiska dagar under Almedalsveckan, strax efter lunch. Tog mitt pick och pack och började köra upp mot Fårö och en minisemester innan jag ska vara tillbaka på kontoret nästa vecka.

Det började småregna samtidigt som jag lämnade Visby. Perfekt körväder med andra ord. Det är inga långa avstånd på Gotland. Körtiden från Visby till Sudersand är inte på mer än drygt två timmar inklusive färjeöverfart.

Chévrefåffla på Gotlandsvåfflan
Chevrévåffla på Gotlandsvåfflan

Tog ett lunchstopp vid Gotlandsvåfflan och åt en god men kanske inte prisvärd matvåffla. Eller som sällskapet bredvid att sa ”Det verkar som Gotland har drabbats extra hårt av inflationen”.

Väl framme på Sudersand resort checkade jag in och packade upp innan jag tog en promenad i området. Hela resorten erbjuder boende i olika former allt från enkla campingstugor till hotellrum. Många små stugor som ser ut som traditionella gotlandshus i miniformat. Förutom boende så finns det både affär, gym, utomhusbassäng och åtminstone 5 restauranger på området. Dessutom många aktivitetsområden utomhus som cykelbana, lekpark, utegym och minigolf.

Fårögården Sudersand
Magnifik utsikt bakom Fårögården som ligger nästgårds med Sudersand resort

Regnet tilltog allt mer och jag var ganska ensam när jag promenerade runt på området. Jag kanske är lite knäpp, men jag tycker att det är mysigt med oväder. Att stå på stranden och se hur regnet och vinden piskar land och hav.

När jag kände mig tillräckligt genomblåst tog jag mig till strandcaféet för en fika. När det sen visade sig att afterbeachkillarna ordnade en privatspelning för oss få som satt på uteplatsen. Ja då blev det inte bara kaffe utan även bubbel i glaset.

Restaurang TODO på Sudersand
God mat och goda drinkar på restaurang TODO

På kvällen hade jag bokat bord på restaurang TODO. När jag kom dit var det fullt kaos. Gästerna hade bråttom både till en konsert och till en bioföreställning samtidigt som de var två personer korta i köket.

Jag blev placerad vid ett långbord tillsammans med en barnfamilj. Vet inte om det var för att jag var ensam eller ej. Trodde att den tiden var förbi. Det var dock inga problem med att få ett eget bord när jag bad av det.

Otroligt god mat speciellt deras Korriansk Bau. Den var supergod! Jag kan dessutom rekommendera deras drink Raspberry Chili Mojito. Väldigt god. Och deras förslag på vin passade bra till maten. Dessutom blev det väldigt trevligt och bra service så snart stressen hade lagt sig efter att gästerna som skulle passa olika tider, hade gått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *