Vindpinat ute i backen

Eld i öppen spis.
Mys med bok i knät framför öppen eld medan stormen piskar utanför.

Efter två härligt soliga dagar blåser det så mycket så hela liftsystemet är stängt. Om vi har tur så öppnar det upp efter lunch. Några tappra tjejer i min skidgrupp har tagit sin utrustning och gått till backen. Men jag håller mig inomhus tills det blir bättre.

I förrgår kom vi till Frankrike och Val Thorens. För min del är det både första gången i Alperna och första gången med UCPA. Båda erfarenheterna har varit positiva än så länge. Första dagen kände vi in utrustningen och testade lite olika backar. Och självklart en after-ski i backen. Solen värmde gott!

I går blev vi indelade i skidgrupper beroende på vilken skidåkning vi ville ägna oss åt och hur duktiga vi är. Min grupp var ganska jämn så den hölls i princip intakt. På förmiddagen höll vi mest på med ballansövningar i snälla backar. Sen på eftermiddagen blev det mer åka av. Efter att tagit mig ner för systemets värsta svarta backe började jag längta tillbaka till balansövningarna.

Fick en nära-döden-upplevelse när jag ramlade, tappade ena skidan, och inte kunde stanna. Tumlade nerför den svarta backen som en ostoppbar kanonkula. När jag tillslut fick stopp på färden efter vad som kändes som en evighet var det en lättnad att alla kroppsdelar var intakta. Sen tog jag det mycket försiktigt resten av dagen.

Idag får kroppen vila lite tills den värsta blåsten lägger sig. Att sitta med en bra bok i soffan är inte fel det heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *