Med UCPA till Val Thorens

Skidåkare på en bergskam
Skidåkare på en bergskam, en och en ska de åka ner off-pist.

Min första resa med UCPA gick till Val Thorens i Frankrike. Att resa med UCPA var för mig en helt ny upplevelse, en positiv sådan. Hela konceptet med resa, boende, mat, skidhyra och liftkort samt skidlärare känns väldigt prisvärt. Sen kanske inte boendet och maten är i toppklass… men det är ju trots allt skidåkningen som är prioriterad. Och att då få låna bra utrustning anpassad efter mina förutsättningar samt en hel vecka med superduktig skidlärare är kanon.

Första dagen i skidbacken kallas harmoniseringsdag. Alla deltagare delas in i grupper efter egna önskemål om nivå. Under dagen ser skidläraren hur alla åker och om alla är på samma nivå. I annat fall får man byta grupp till en som passar bättre. Den här bilden är tagen under harmoniseringsdagen och personerna på bilden ska ta sig ner för backen en och en medan läraren ser hur de åker och vilket tempo de behärskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *