Finlandsfärja mot Mariehamn en iskall vinterdag

Finlandsfärja till Mariehamn en kall vinterdag
Finlandsfärja till Mariehamn en kall vinterdag

En isande kall vinterdag i januari 2013 tog jag en dagstur med en finlandsfärja (Stockholm-Mariehamn-Stockholm). Jag har aldrig tidigare upplevt något liknande. Det var så kallt ute så det ångade om isen och färjan körde ut och in i stora dimbankar.

Ena sekunden var det helt klart med sol och molnfri himmel, nästa så dimmigt att man inte såg land. Kylan, dimman, solen och speglingarna från isen skapade fantastiska vyer och spännande bildfenomen. En magisk upplevelse!

Den här bilden är tagen precis när vi är på väg in i en dimbank. Om du tittar på bakgrunden ser du hur molnet och ångan från isen nästan möts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *